Copiii sunt viitorul nostru. Si nu, nu e un cliseu, e o realitate pe care multi nu o constientizeaza. Stim cu totii ce reprezinta o noua viata – o binecuvantare de care ar trebui sa ne bucuram si pe care ar trebui sa o crestem frumos. Desi nu am copii, dintotdeauna am avut o sensibilitate aparte fata de acestia, o vulnerabilitate uneori inexplicabila si totusi existenta. Nu-mi place sa-i vad pe cei mici plangand sau suferind, parca imi trece un fior prin tot corpul. Dupa mine, toti (dar toti) ar trebui sa se nasca sanatosi, fara probleme, intr-un mediu plin de dragoste, sprijin si afectiune. Din pacate, acest lucru nu se intampla, ba chiar pe langa diversele afectiuni cu care se nasc unii dintre ei, mai intalnim si cazuri ingrozitoare de copii abandonati, subnutriti sau parasiti la ghena de gunoi.

Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Dar iata ca exista eroi printre noi – Salvati Copiii Romania vine in sprijinul celor mici si neajutorati si continua si in 2015 programul de dotare a maternitatilor din Romania cu echipamente medicale performante, cu scopul de a asigura asistenta adecvata copiilor nascuti prematur. In anul 2014 fondurile obtinute au fost folosite pentru a dota 18 maternitati si sectii de nou-nascuti.

Insa toate aceste lucruri frumoase nu se pot realiza doar batand din palme, voi sunteti super-eroii de care cei mici au nevoie. Prin redirectionarea a 2% din impozitul anual pe venit (care in mod normal se duce catre stat) catre Salvati Copiii dati sansa la 100% sansa de viata. E un simplu gest, nu costa nimic dar poate salva o viata.

Mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit este foarte simplu: depunerea unui formular – 230 sau 200 – la administraţia financiară. Formularele precompletate cu datele de identificare ale Organizaţiei Salvați Copiii pot fi descărcate de pe site-ul oficial http://www.salvaticopiii.ro. Completate cu datele personale și semnate, acestea se depun direct sau se trimit către administraţia financiară prin poştă, cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2015. Suma redirecționată nu trebuie menţionată în formular, urmând să fie completată de către administraţia financiară.

Avem nevoie de copii sanatosi si vorba cantecului: daca vrei sa vezi zile mai bune, fii schimbarea ce o vrei in lume!

Advertisements