Un studiu al cercetatorilor britanici (bullshit) ne arata faptul ca in prezent dormim cu 20% mai putin decat o faceam acum 100 de ani. O informatie plauzibila avand in vedere faptul ca vremurile s-au schimbat iar corporatiile ne mananca tot timpul (inclusiv cel de somn). In aceste conditii vitrege, cand insomnia sta ascunsa sub perna din spuma cu memorie, gata sa atace in fiecare noapte, avem nevoie de un plan de bataie bine pus la punct. Si ce sa vedeti, tot cercetatorii britanici ne propun solutii ideale pentru un somn linistitor. Odata intrati in pat, lasam telefonul deoparte (nu sub perna, nu langa perna), respiram adanc si lasam grijile pe noptiera. Pana aici toate bune dar ce ne facem cu Facebook, Instagram, Pinterest care trebuie verificate inainte de somn? Le propun britanicilor un studiu pe tema aceasta.

Lasand gluma la o parte, singurul sfat folositor pe care l-am extras din studiu a fost acela de a-ti aranja un loc linistitor pentru odihna. Vorba batranilor “cum iti asterni, asa dormi” e cat se poate de adevarata. Trebuie sa ne asiguram ca avem o camera aerisita cu o temperatura potrivita si un pat extreeem de primitor si confortabil. Un rol important il are, bineinteles, salteaua dar nu trebuie sa neglijam nici lenjeria de pat – cat mai matasoasa, de buna calitate care sa te invite la o siesta prelungita.

Ca sa vedeti ca m-am documentat, am si o recomandare – aici gasiti lenjerii de pat colorate dar si alte accesorii pentru un somn perfect. Site-ul este unul cu bun gust, se navigheaza usor printre zecile de perne si pilote care mai de care mai frumoase iar comenzile se fac in doar cateva clickuri. Plus ca au un pret de-ti pica ochii (dar nu de somn!). Mai mult, intre 13-20 august se desfasoara promotia Summer Black Week  in care veti putea achizitiona lenjerii 1+1. O lenjerie in camera copilului cu personajul lui preferat plus o lenjerie pentru dormitorul matrimonial la pretul uneia singure. Eu zic ca este o oferta de neratat!

Acestea fiind spuse, sa-i contrazicem pe britanici si sa le aratam ca inca mai dormim. Sau visam.

Advertisements