Lia e adancita in somnul cel mai dulce. E chiar indreptatita sa faca asta, avand in vedere ca e sambata dimineata ora 05:30. Mult prea dimineata, e clar. Doar ca, cineva are alte planuri pentru ora asta matinala. Sa fie un vis, sa fie realitate?

– Hei, Li! Trezeste-te, ii spuse cu glas soptit Alex in timp ce ii degetele lui isi faceau drum printre cositele blonde ale iubitei sale. Hai, ne asteapta weekend-ul!

Lia deschide un ochi, dar si-l inchide repede mormaind ceva neinteligibil, neparand deloc impresionata de oferta primita.

– Daca nu te ridici in urmatoarele 10 secunde, o sa ramai captiva in Bucurestiul asta sufocant tot weekendul, in timp ce eu am sa respir mare prin toti porii. Pentru ca da, peste 50 minute de la linia 3 va pleca trenul Bucuresti – Constanta. Iar noi ar trebui sa fim in el.

Auzind aceste cuvinte, si desi inca buimaca de somn, Lia se ridica din pat val-vartej iar in zece minute se infiinta la usa, pregatita de plecare. Cu periuta de dinti in gura, dar gata de plecare.

– De ce nu mi-ai spus nimic legat de escapada asta? M-ai luat ca din oala, nici nu stiu macar unde mergem, ii spuse Lia lui Alex imediat ce controlorul le-a verificat biletele.

– Surpriza! Daca ai costum de baie, nu-ti mai trebuie altceva. Doar ai incredere in gusturile mele si ai rabdare!

De cum au coborat din tren, un freamat si o bucurie i-au invaluit pe amandoi. Abia asteptau sa intre in apa si sa se joace ca doi copii.

“Vrei soare, soare iti dau/ Sau pielea ti-e ruda cu luna…

Pe stanci daca vrei te sarut/ Sau in apa, mi-e totuna…”

– Am gasit cazare la Hotel Aurora din Mamaia, hotel de doua stele Superior. Am citit review-uri foarte bune despre el pe internet si m-a convins. E un hotel cu piscina, au conditii foarte bune si servicii de calitate.

– Sunt foarte incantata de alegerea ta! Hai sa lasam bagajele in camera, caci marea ne asteapta!

De cum au intrat in hotel, si-au dat seama ca se vor simti foarte bine in aceste doua zile. Distractia la piscina a fost cea mai dorita. Dupa balaceala din mare urmata de un pranz copios de la restaurantul hotelului (cu vedere spre mare), cei doi indragostiti au mers in camera sa se odihneasca. Au gasit un pat atat de moale si de confortabil incat s-au trezit abia pe inserat. Plimbarea de seara a fost una linistita, dar surpriza a venit abia dimineata, cand au vazut pentru prima oara impreuna rasaritul. S-au asezat turceste pe nisip si si-au pus dorinte. Unele ascunse, altele nu.

-As vrea sa lenevim pe shezlong, sa bem coctailuri aromate. As vrea sa profitam de piscina mai mult.

– As vrea sa vad si un apus. Cu tine. As vrea sa dansam in mare. As vrea sa ne plimbam desculti, sub clar de luna. As vrea sa mai venim aici. Promiti?

– Promit!

Unul mai pragmatic, altul mai romantic. Vis sau realitate?

“Soarele rasare…ne vede impreuna…si parca s-ar ascunde…sa nu deranjeze…dar nici el n-are somn..”

Aurora-768x566

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

 

 

Advertisements