Se spune ca smurfii care se impiedica sunt indragostiti. Sa fie oare acesta adevarul-adevarat sau e doar o scuza menita sa ii mai spele putin din rusine lui Crissette, smurfita care nu rateaza nicio ocazie pentru a “imbratisa” asfaltul? Ce-i drept, la cat de denivelate sunt drumurile in tara asta…aaa, dar nu despre cararile patriei vreau sa va vorbesc.

Nu stiu cum se face dar de fiecare data cand are vreo intalnire mai importanta si are emotii cu carul, tocmai atunci se dezechilibreaza si parca exerseaza un numar prost de circ. Deznodamantul? In cel mai bun caz, ajunge la intalnire cu pantofii zdreliti. In cel mai rau caz…se lasa si cu vanatai…(si nu pentru pantofi).

Fix asa cum va povestesc s-a intamplat si atunci cand Smurfette, prietena ei cea mai buna, a invitat-o la aniversarea sa. Crissette, vadit emotionata, a inceput sa-si pregateasca tinuta de cu seara. Si-a rascolit sifonierul, l-a intors pe dos si l-a aranjat din nou, totul in timp record. Desi n-o grabea nimeni, avand la dispozitie mai bine de 24 de ore pana la marele eveniment, inima a inceput sa-i bata cu putere, aproape sa-i iasa din piept. Inexplicabil. (Nu stiu daca stiti, dar smurfii au un al saselea simt – inima si mintea le sunt foarte bine conectate, nu exista derapaje, ca la oameni, de exemplu…).

In ziua petrecerii, ca scoasa din cutie, Crissette isi facu cruce, rugandu-se sa nu faca vreo nefacuta, o cazatura, vorba aia, si iesi din casa (cu dreptul) indreptandu-se spre statia de troleu. Urcata in autobuz, exceptand privirile indreptate glont spre ea, situatia e sub control. Bilantul impotmolirilor: 0. Dar stiti cum e vorba aceea, nu spune hop pana nu treci parleazul! Nici bine n-a coborat din mijlocul de transport caci, ce credeti? Un capac de canalizare si-a cerut tributul: tocul pantofului domnisoarei smurf Crissette. Panica! Panica! A reusit sa se descalte, evitand o eventuala entorsa provocata de pozitia dubioasa a labei piciorului sau. Insa tocul nu se dadea dus din gaura capacului de canalizare. Ramasese intepenit cu tot cu pantof iar pozitia lui Crissette in incercarea de a-l debloca era cel putin amuzanta. Turceste, tragand de botul pantofului de lac, asa a observat-o Brainy, vecinul Crissettei,  si el un invitat al Smurfettei.

– Hei, au upgradat personalul la canalizari? Iti lipseste vesta reflectorizanta, noroc cu buzele sclipicioase ce atrag atentia, zise Brainy sugubat.

– Ar fi bine sa ma ajuti cumva sa scot pantoful asta de aici! Destul m-am facut de ras…si sunt si in intarziere, ii replica furioasa Crissette vecinului ei de bloc.

– Dorinta ta, porunca pentru mine. Pentru asta, ramai datoare cu un platou de placinta de mere facuta de mama ta. Si o lua pe sus, lasand pantofii la locul “crimei”.

In bratele lui Brainy, Crissette a evitat orice obstacol “astfaltic”. Insa, inca din momentul strangerii in brate a domnisoarei, Brainy a inceput sa sughita. Atat de tare incat, cu Crissette in brate, se misca precum un acrobat prost. Si oare, cine si-a pierdut echilibru de data asta?

PS: Niciun personaj implicat in poveste nu a fost vatamat in vreun fel.

PS 2: Pentru a afla peripetiile prin care a trecut Smurfette (aniversata din poveste), impreuna cu alti prieteni de-ai ei, mergeti, rogu-va, la animatia “Smurfs: The Lost Village” ce va avea premiera acus – acus, pe 31 Martie, 2017. Cine stie, poate o intalniti si pe impie….indragostita de Crissette!

afis-mic-Strumpfi-208x300.jpg

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017

Advertisements