Stiti vorba: un om implinit in viata este acela care sadeste un copac, construieste o casa si face un copil. Nu stiu daca exista si o  ordine in care ar trebui sa le bifam dar din punctul meu de vedere, daca reusesti punctul cu casa, celelalte-s ca si rezolvate: ai o mai mare liniste si relaxare in privinta venirii unui copil in viata ta stiind ca ai un acoperis deasupra capului. Cat despre copac, orice casa ce se respecta are o mica gradinita cu flori si verdeata, nu?

Asadar, sa ne concentram pe punctul casa. Gresit. Punctul Acasa.

Inainte de bani stransi si planuri peste planuri, oricui ii este permis sa viseze. Iar noi, cei nascuti in era internetului, avem chiar privilegiul sa visam cu ochii deschisi. Doar doua cuvinte: proiecte case si Google ne listeaza sute de pagini cu informatii, idei, planse, fotografii, toate menite sa contribuie la conceptul de casa ideala.

Sa va spun de a mea? Nu de casa mea (caci inca n-o am), ci de viziunea mea de casa ideala. Nici prea mica, nici prea mare. Suficienta. Parter modern si elegant, + mansarda – un loc boem, de poveste. Plus o curticica plina de verdeata in care sa ne putem bea cafeaua in zilele insorite din weekend.

Parterul ar trebui sa fie spatios si luminos. Cu ferestre ample. O cromatica prietenoasa. Fiecare camera va avea coloristica ei. De exemplu, in bucatarie mi-ar placea sa aleg nuante deschise: alb, bej, maro. poate chiar galben – pentru o bucatarie optimista in care sa fim incurajati sa incercam preparate noi. Dormitoarele vor fi spatiul suprem de relaxare asa ca va fi important sa aleg totul cu pricepere si cu masura. Unul mov -lavanda cu accente romantice. Poate altul, rosu? Hmm…
Mansarda, in schimb, ar trebui sa fie coltul meu de rai. Biblioteca, o canapea confortabila si o fereastra cu vedere spre stele. Un spatiu mic, dar calduros.

Revenind cu picioarele pe pamant si presupunand ca am strans o suma frumusica ce ne poate ajuta sa ne cladim usor-usor visul, trebuie sa recunoastem ca o casa e treaba serioasa, nu gluma. Degeaba imi spun cam care as vrea sa fie nuanta parchetului, caci la asamblare, o sa-mi prind urechile, nu gluma. Atunci va exista momentul ala cand va trebui sa-ti lasi planurile pe mana unor specialisti. AIA Proiect, ne lamureste tot Google. Cu ajutorul lor, voi avea o casa amenajata dupa gustul meu, dar cu tusa finala a arhitectilor. Echipa AIA Proiect ofera sevicii de amenajare, reamenajare sau renovare a unui spatiu, prin furnizarea celor mai bune solutii ce ma vor ajuta sa am o casa frumoasa si utila, in acelasi timp.  In plus, printre serviciile lor se numara si un proiect casa care sa se potriveasca personalitatii fiecarui client si fiecarui buzunar.

Mai in concret: sa va explic mecanismul: In primul rand va exista o discutie initiala in care se vor clarifica toate dorintele si asteptarile clientului de la proiect. In cadrul acestei discutii se vor analiza atat aspecte legate de aspiratiile viitorului client, cat si aspecte de ordin practic (buget disponibil, stil de viata, amplasament).

Dupa definirea acestor aspecte, o prima versiune de proiect casa va fi prezentata clientului, in baza careia se vor pune la punct toate detaliile ramase nerezolvate. Proiectul final va include arhitectura, structura si instalatiile impreuna cu recomandarile generale si particulare referitoare la acest proiect in vedera obtinerii autorizatiei si construirii. Si de-aici, va incepe aventura, care se va finaliza glorios cu mutatul in casa noua.

E luung drumul pana la avea casuta mea, dar macar, cu ajutorul de rigoare, drumul va fi mai putin anevoios si imi va permite sa profit cat mai mult de experienta numita general: imi fac casa!

In plus, nu va exista o bucurie mai mare atunci cand, dupa o zi obositoare de gradi, cel mic imi va sari in brate si-mi va spune din toata inima: –  ‘AI Acasa!!! (Copac, casa, copil…va amintiti?)

Nota: Daca ar fi sa-mi construiesc casa asa cum imi construiesc si blogul, recunosc ca, in cel mai bun caz ar iesi ceva abstract, alb, oarecum denivelat si cu multe ferestre. Out of our world. Si asta nu pentru ca blogul meu ar fi vreo capodopera, din contra, e o casuta putin abandonata cu pereti reci. Noroc cu SuperBlog ca reusesc sa-i trag o tusa de culoare. Hmm…asta inseamna ca as avea nevoie de un proiectant si pentru blog?

AIA-Proiect-Bujorul-Alb-0722494447-1.2-300x139aia-proiect

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

 

Advertisements